Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Egy zsúfolt szombati napról

2011.03.29

Az időjósok borongós napot jeleztek, ám szerencsére ez egyáltalán nem jött be, így az idei év utolsó márciusi szombatján az időjárásra egyáltalán nem panaszkodhattunk. A sereghajtó AC Zrínyi volt a soron következő bajnoki ellenfelünk, mely csapatnak ősszel huszonegy (!) gólt rámoltunk a kapujába, ám óriási fegyvertényt végrehajtva tavaly gólt lőtt a Dunaújvárosnak (!) (és csak nyolcat kapott), ami sajnos nekünk nem sikerült…

Sajnos a szombati mérkőzésen nem voltam jelen, így csak a hallottak alapján tudok beszámolni a történtekről. Az első félidőt rengeteg pontatlan passz jellemezte, lehet, hogy a fiúkra rányomta bélyegét az első meccs végeredménye, így elég sok hibát vétettek. Ám a szünetig így is összejött öt gól, amit a sólymok a második félidőben teljes mértékben túlszárnyaltak, ugyanis még tizenegyszer voltak eredményesek.

Ezzel a nagyarányú győzelmünkkel elértük a 111. rúgott gólunkat a bajnokságban (26-ot töröltek az ellenfelek visszalépése miatt), és ami érdekesség: az elért góloknak pontosan harmadrészét (37 gól) a Zrínyi csapata ellen szereztük.

 

FC Budapest – AC Zrínyi 16:0 (5:0)

 

Gól: Bujdosó 8, Barna 2, Pallus 2, Gyöngyösi, Túry, Köböl, Báló

 

Összeállítás: Hamza, Tabányi (Pallus), Báló, Rózsavölgyi, Keszthelyi, Gyöngyösi, Barna, Túry, Fekete (Horváth), Bujdosó, Köböl

 

Czuk Henrik: „Egy sportszerű csapat ellen – főleg a második félidőben nyújtott teljesítménnyel – megérdemelten nyertünk.”

 

Egy rövid pihenő után jöhetett egy „jól megérdemelt” kétszer egy órás edzés, melyet Gavin Taylor – a Fulham FC edzője (mozgáskoordinátor és képesség fejlesztő szakember) tartott az FC Budapest és a Dunaszerdahelyi AC 1998-as csapatainak, közben pizza evés, majd újabb rövid pihenő, majd a nap lezárásaként kétszer huszonegynéhány perces edzőmeccs felvidéki testvércsapatunk ellen.

Ez utóbbit, a végeredményt tekintve (0:7) szívesen kihagytuk volna … A DAC magabiztosan játszva leiskolázta fásult, kedvetlen, hitehagyott csapatunkat.

 

Képek az edzésről és az edzőmeccsről

E sorokat írva eszembe jutnak a régi szép idők: 2009 áprilisa, amikor egy egész napos tápiósági összetartás (edzőtábor) alkalmával - egy igazi jóízű bográcsgulyás után, az akkor még Jövőért FC leckét adott perkátai és tápiósági testvércsapatának, és 2009 októbere - amidőn első nagypályás mérkőzésünkön nyolcat rúgtunk ugyanennek a Dunaszerdahelynek…

 

De ne csüggedjünk és ne károgjunk!

 

Tiszta szívemből kívánok az FC Budapest Sólymok játékosainak és edzőinek további sok sikert!